Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Παρέμβαση Σωματείου Εργαζομένων Στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Του Δήμου Ναυπλιέων Της 11-04-2013

Παραβρίσκομαι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να απευθυνθώ σε όλους σας και να σας καλέσω να αναλάβετε προσωπικά ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος τις ευθύνες του, απέναντι στην συνεχή καθημερινή εργασιακή παρενόχληση που ασκείται, από μερίδα της Δημοτικής Αρχής και τους παρατρεχάμενούς τους, σε εργαζόμενους του Δήμου Ναυπλιέων.
Σαν σωματείο ήμασταν σίγουροι, με δεδομένη και την τουλάχιστον απάθεια που δείχνει τον τελευταίο καιρό η Δημοτική Αρχή, ότι γρήγορα οι εργασιακές απειλές και οι υβριστικές συμπεριφορές, μέρους της Δημοτικής Αρχής και των παρατρεχάμενων, θα κατέληγαν σε άσκηση σωματικής βίας.
Και πράγματι έγινε και δεν είναι ούτε θαύμα, ούτε τυχαίο γεγονός. Σε συνάδελφο οδηγό ασκήθηκε σωματική βία και στάλθηκε στο νοσοκομείο. Ο λόγος πολύ απλός, τόλμησε να ταΐζει αδέσποτα σκυλάκια στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Μάλλον λάθος του, προφανώς δεν θα τον κτυπούσαν αν τους έριχνε φόλα ή τα πέταγε στους κάδους.
Και δεν είναι ούτε θαύμα αλλά ούτε και τυχαίο γεγονός, γιατί δεν είναι το πρώτο κρούσμα. Πρέπει να θυμηθείτε και λίγους μήνες πριν τις αγωνιώδεις κραυγές στο Δημοτικό Συμβούλιο, από μητέρα εργαζόμενης του Δήμου, που ο αιρετός άρχοντας είχε στείλει το παιδί της με ισχυρό νευρικό κλονισμό στο νοσοκομείο, δυστυχώς το περάσατε στα ψιλά.
Και αναρωτιούνται κάποιοι, «γιατί εμάς τους καλούς ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπλιέων», μας θυμούνται συχνά διάφοροι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί. Για ψάξτε να βρείτε ποιός Αντιδήμαρχος στόλισε με βλασφημίες και πληθώρα κοσμητικών το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Τράκα, όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του ως εκπρόσωπος των εργαζομένων; Μόλις τον βρείτε θα καταλάβετε πολλά.
Θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν για όλα τα παραπάνω έφταιγε το ότι κάποιοι νομίζουν ότι βρίσκονται σε γήπεδο ποδοσφαίρου, δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι ότι κάποιων ο κατήφορος οφείλεται στην προσωπικότητά τους και τον χαρακτήρα τους και αν δεν τους ανασχέσετε εσείς ως κυρίαρχο σώμα, θα έρθουν και χειρότερα._
Ναύπλιο 11 Απρίλη 2013.
Ευαγγελία Τσατσούλη-Παπαγεωργοπούλου
Πρόεδρος Δ.Σ. – Σωματείου Εργαζομένων
Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας
Αιρετή Αντιπρόσωπος ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ