Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΟΜΗΔΗ


ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ...


..συνεχόμενη αγωνιστική κανονικής περιόδου με αήττητο για την ομάδα μας, η οποία επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 26-23 και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση στα Play Off.
Στιγμές ανάλογες της περσινής θριαμβευτικής πορείας μας εκτιλύχθηκαν στο ασφυκτικά κατάμεστο Κλειστό της Αγίας Τριάδας, όπου περίπου χίλιοι φίλοι και φίλαθλοι των πρασίνων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παικτών, προπονητών και διοίκησης και έδωσαν δυναμικό παρόν, ωθώντας τους "Λύκους" στην σημαντικότερη φετινή τους νίκη.
Με τον Σκοπιανό Μίτε Καραϊβάνοφ εκτελεστή (9 γκολ), με τον αρχηγό μας Γιώργο Ζαραβίνα μαχητικό και ηγετικό (6 γκολ) και τον "στρατηγό" μας Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου να σκοράρει με θεαματικό και ουσιαστικό τρόπο (6 γκολ), η ομάδα μας έφτασε στην πολυπόθητη νίκη, ενώ ο Χριστόφορος Νούγκοβιτς θύμισε τον περσινό "πορτιέρο" που κατεβάζει ρολά στους αντιπάλους και πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.
Στο πρώτο ημίχρονο, η ένταση και η νευρικότητα ήταν έντονα χαρακτηριστικά, οδηγώντας τις δύο ομάδες σε σκορ γκολ-γκολ, κλείνοντας με 11-10. Η ηρεμία που επέβαλε ο Δημήτρης Δημητρούλιας στα αποδυτήρια στους παίκτες του, είχε ως αποτέλεσμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Διομήδης να κάνει ένα σερί 5-0 και να προηγηθεί στο 40' με 16-11, διαφορά την οποία κράτησε σχεδόν σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα, κλείνοντας με 26-23 το ματς.
Ασπροπρόσωπο έβγαλαν τον προπονητή μας ο Λευτέρης Κρεμαστιώτης και ο Τζούρο Μούγιτς, οι οποίοι αγωνίστηκαν εναλλάξ στην θέση του απόντος Σωτήρη Μαραγκού, με τον πρώτο μάλιστα να αφοπλίζει ολοκληρωτικά τον Τσακίρη στα εξτρέμ, υποχρεώνοντάς τον σε πολλά λάθη και μόλις ένα γκολ.
Στα "μελανά" σημεία του παιχνιδιού, η ρίψη μπουκαλιού από ανήλικο φίλαθλο στο γήπεδο, μελανότερος όμως ο οσκαρικός θεατρινισμός του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Γουργούμη, ο οποίος ως άλλος "Αχιλλέας της Τροίας" σφάδαζε από πόνους, αφού το άδειο πλαστικό μπουκάλι τον βρήκε στον τρωτό του αστράγαλο. Μαθήματα ήθους παρέδωσε ο πίβοτ του ΠΑΟΚ Νίκος Κοκκώνης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από την εξέδρα.
Δηλώσεις:

Δημήτρης Δημητρούλιας: «Συγχαρητήρια στους παλαιότερους παίκτες που κράτησαν την ψυχραιμία τους και βοήθησαν και τους νεότερους να περάσουμε ένα διάστημα που επήλθε εκνευρισμός. Ήταν η πιο σημαντική νίκη μας στο πρωτάθλημα, δεδομένων των συνθηκών. Πλέον η πρώτη θέση εξαρτάται μόνο από εμάς».

Στέλιος Υετίων (προπονητής ΠΑΟΚ): «Δίκαιη η νίκη του Διομήδη. Αποσυντονιστήκαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η δική μας δυστοκία σε συνδυασμό με την ευστοχία του Διομήδη έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του. Μας πονάει αυτή η ήττα, γιατί πιστεύαμε πως ήταν μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε με τις απουσίες του Διομήδη. Χωρίς βέβαια να αποτελεί δικαιολογία είχαμε και εμείς προβλήματα τραυματισμών και με τους τρεις αριστερόχειρες μας».
Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου (πίβοτ Διομήδη): «Παίξαμε με πάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράσταση του. Τίποτα δεν τελείωσε, βλέπουμε όλα τα ματς με σεβασμό και σοβαρότητα».

Νίκος Κοκκώνης (πίβοτ ΠΑΟΚ): «Είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα που μας κόστισαν και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Διομήδης έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και εμείς δεν τα παρατάμε. Είμαστε φτιαγμένοι από μέταλλο και καλούμαστε να το αποδείξουμε στην συνέχεια».

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 5-5, 11-10 (ημχ.), 16-11, 20-17, 26-23
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 6, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 6, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Νούγκοβιτς, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 3, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Καραιβάνοφ 9, Τάσκοβιτς 2.
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 2, Γουργούμης, Πίτσιος, Κοκκώνης 1, Αποστολίδης 1, Ορφανουδάκης, Ιωαννίδης 6, Πετρίδης 4, Περβανάς 3, Τσακίρης 1, Τσάτσος 4, Καράγγελος 1, Τσίλης, Σεβαστίδης, Κεσίδης.
Διαιτητές: Τσάκωνας - Χασκής, δίλεπτα: 5-7, πέναλτι: 0/1-2/5.