Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αργολίδας



 Δελτίο τύπου

 Μετά από παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αργολίδας και ερώτηση που υπέβαλαν προς τον κ. Υπουργό Παιδείας οι βουλευτίνες μας Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση, μία αδικία που επί χρόνια αφορούσε τους Νηπιαγωγούς του νομού μας έλαβε τέλος. Ήδη το θέμα που θέσαμε με την ερώτησή μας λύθηκε και πλέον το πρόγραμμα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών με την χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών λογισμικών άνοιξε και για τους νηπιαγωγούς.

Η ερώτηση είχε ως εξής:



ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Αποκλεισμός Νηπιαγωγών του Νομού Αργολίδας από επιμορφωτικό πρόγραμμα Νέων Τεχνολογιών»

Κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία 6 έτη, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), υλοποιούνται προγράμματα τα οποία έχουν ως στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών με την χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών λογισμικών.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο εν λόγω πεδίο είναι κρίσιμης σημασίας. Αφενός υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού, αφετέρου η εξειδίκευση των εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μοριοδοτείται στην περίπτωση επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, ενώ η πιστοποίηση των ΤΠΕ θεωρείται ως ένα εκ των τριών, βασικών κριτηρίων αξιολόγησης.

Στην περιοχή της Αργολίδας παρατηρείται διάκριση μεταξύ των εκπαιδευτικών που έχουν πρόσβαση στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, αφού ουσιαστικά οι Νηπιαγωγοί εξαιρούνται, τόσο από τα ΤΠΕ Επιπέδου 1, όσο και Επιπέδου Β2.

Η πρακτική αυτή ακολουθείται κατά τα τρία τελευταία έτη με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί κανένα επιμορφωτικό πρόγραμμα Νηπιαγωγών για την εφαρμογή και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην διδακτική πράξη, για αυτό το διάστημα.

Επειδή η εξαίρεση των Νηπιαγωγών συνιστά υποβάθμιση της εκπαιδευτικής
τους πορείας, καθώς και του κλάδου των Νηπιαγωγών συνολικά

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Είναι ενήμερος ο κ. Υπουργός για αυτήν την εξαίρεση;
2. Έχει υπάρξει έλεγχος για τις αιτίες αυτής; Αν ναι ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου;
3. Προτίθεται να προβεί στην αποκατάσταση της άδικης αυτής πρακτικής;
4. Με ποιους τρόπους σκοπεύει να αποτρέψει την εμφάνιση ανάλογων περιστατικών στο μέλλον;

Οι ερωτώσες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη
Μαρία Ρεπούση