Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΔΕΛΑ ΟΧΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ...


 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ”

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Α. Μανιτάκη,σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
“Κύριοι Υπουργοί,
έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του Περιφερειακού
Κέντρου Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας, καθώς και στους αγρότες των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, η πρόταση αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία τίθενται προς κατάργηση τα Κέντρα Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου και Πάτρας.
Είναι βέβαιο ότι η πιθανή εφαρμογή του νέου Οργανογράμματος θα υποβαθμισει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους αγρότες, θα αποδυναμώσει τους ελέγχους για την ασφάλεια των τροφίμων και θα δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής σε ένα χώρο από τους πιο δυναμικούς του αγροτικού τομέα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Πώς προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας;”