Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ασκληπιείου Δήμου Επιδαύρου


 Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου μας από το 2008 που συγκροτήθηκε σε σώμα, ξεκίνησε να μεταφέρει τα προβλήματα των νέων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οργανώθηκε με δικό του γραφείο, έφτιαξε site www.tosynask.gr συνεργάστηκε με όλους τους φορείς, διεκδίκησε και δεν άφησε τον θεσμό να καταρρεύσει, αλλά διακρίθηκε από τα αποτελέσματα του.

Ήδη τον Απρίλιο του 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο Νέων κλείνει 5 χρόνια θητείας, αφού η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς δεν προκήρυξε ποτέ εκλογές.

Δεν σταματήσαμε, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μια εγκύκλιο που αναφέρει ότι συνεχίζουμε ως έχει, δηλαδή στο Καλλικρατικό Δήμο Επιδαύρου εκπροσωπούμε την Δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου.

Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ Κώστα Γκάτζιο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε...

Ότι δύο μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου μας, συμμετέχουμε στο Εργαστήρι Πολιτικής του Δήμου μας, συνεργαστήκαμε με το Σύλλογο Νέων Επιστημόνων του Δήμου μας ΣΥ.ΝΕ.ΔΕ.

Ανακοινώνουμε μέσα από το site μας και το Facebook νέα που αφορούν την απασχόληση αλλά και προγράμματα επιχορήγησης για την επιχειρηματικότητα.

Δίνουμε το παρών στις Εθνικές Επετείους 28η Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου

Συνομιλούμε διαρκώς με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ρωτάμε για το μέλλον του θεσμού των ΤΟ.ΣΥ.Ν.

Αυτό όμως που προσπαθήσαμε να καταφέρουμε είναι ότι οι νέοι του Δήμου μας, έμαθαν για το θεσμό, ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας, έθεταν τα ερωτήματά τους και εμείς προσπαθούσαμε μαζί, να λύσουμε τους προβληματισμούς τους σε συνεργασία με τον Δήμο.

Σήμερα η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ευχαριστούμε πολύ τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο αναμορφώνει και προσαρμόζει τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. στις ανάγκες των Καλλικρατικών Δήμων, αφού πρώτα κατατεθούν προτάσεις από όλους τους νέους, σύντομα θα προκηρυχτούν νέες εκλογές.

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ν. Παρασκευόπουλος