Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Στο Μαίναλο για μάθημα σκι το Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου


 Στις 12 Μαρτίου πραγματοποίησε το Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μαίναλο, με τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄τάξης. Σκοπός της επίσκεψής ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό βουνού και συγκεκριμένα με το σκι. Ήταν η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται αυτή εξόρμηση και η συμμετοχή των παιδιών ήταν σχεδόν καθολική, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς.
Στην εκδρομή αυτή δεν ήταν μόνοι. Συνταξιδευτές είχανε, όπως και πέρυσι, τους μαθητές της Ε¨ και ΣΤ¨ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αδριανού και τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 5ου Δημοτικού. Αποδείχτηκαν εξαιρετικά παιδιά όλα και έτσι περάσαν υπέροχα! 
Φτάσανε στο χιονοδρομικό κέντρο γύρω στις 10 το πρωί. Αφού προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και ακολούθησαν τους δασκάλους του σκι, οι οποίοι αρχικά τους εξήγησαν τι πρέπει να κάνουν για να είναι ασφαλείς κάνοντας σκι και στη συνέχεια τους δίδαξαν τη βασική τεχνική του αθλήματος. 
Ύστερα, οι μικροί μας χιονοδρόμοι «ξεχύθηκαν» με τα πέδιλά τους στις χαμηλές πλαγιές του κέντρου και δοκίμασαν τις ικανότητές τους. Χαρούμενες φωνές, γέλια και πειράγματα γέμισαν το μέχρι πρότινος γαλήνιο τοπίο. Ήταν, πραγματικά, από τις καλύτερες στιγμές της σχολικής χρονιάς!