Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας


Συνεδρίασε σήμερα 29 Νοεμβρίου 2012, η Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με αντικείμενο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των πολιτών από ακραία καιρικά φαινόμενα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος στην εισήγηση του κατά τη συνεδρίαση που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου είπε: "...θέτουμε στη συζήτηση τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας και των χιονοπτώσεων και το σοβαρό, διαχρονικό ζήτημα της έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων ".
Οι αρμοδιότητες του κάθε εμπλεκόμενου φορέα προσδιορίζονται με αναλυτικό τρόπο βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ( υπ’ αριθμ πρωτ 6524/3.10.2012 έγγραφο Γενικής Γραμματείας πολιτικής Προστασίας ). Οφείλουμε να προγραμματίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στην λήψη μέτρων πρόληψης, ούτως ώστε, λαμβανομένου υπόψη και του περιορισμού των πιστώσεων, να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος παραβρέθηκαν: ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αργολίδος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και Άργους, εκπρόσωπος του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, εκπρόσωπος του Δήμου Άργους Μυκηνών και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων.
http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9197.html