Είναι δίκαια αγαπητός από όλους στο χώρο του handball και όχι μόνο.
Ο Γιώργος Νιφλής, ιδιοκτήτης του sportshero.gr, επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση που έχει στην καρδιά μας καθημερινά, με την αγάπη του και το μεράκι του για τον αθλητισμό και ειδικά για το handball. Ειδικότερα μετά από τέτοιου είδους άρθρα - κατάθεση ψυχής, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και να αναδημοσιεύσουμε τα τόσο σημαντικά και συγκινητικά του λόγια:
"Δεν είναι πολλές οι φορές που στην ζωή μας έρχεται μία στιγμή που ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε πράγματα πολύ πάνω απ' ότι έχουμε ονειρευτεί. Τότε που ζητάμε από τον δίπλα μας να μας ... τσιμπήσει για να δούμε αν ακόμη ονειρευόμαστε, ή αν τη ζούμε πραγματικά. Περνάει αυτή η στιγμή και λέμε, εντάξει τώρα τα έχω ζήσει όλα. Και λίγο μετά, όποτε αυτή αποφασίσει, η μοίρα μας φέρνει απέναντι σε ένα ακόμη όνειρο. Κάτι που μας κάνει και πάλι να γεμίσουμε από αγωνία και άγχος μέχρι να δούμε που θα καταλήξει. Άγχος από αυτό που κάνει τους άξιους και δυνατούς, γενναίους και επιτυχημένους.
Ο Διομήδης Άργους ετοιμάζεται πιά να ζήσει αυτό το τρίτο μεγάλο όνειρο. Προπονείται, μαθαίνει, προετοιμάζεται, ονειρεύεται, ελπίζει. Όχι ότι θα ξαναφτάσει στην κορυφή -άν είναι να' ρθει θε να ρθεί-, αλλά ότι στο τέλος του ταξιδιού θα μπορεί με μεγαλοπρέπεια να σταθεί απέναντι στον ... καθρέφτη και να ξέρει ότι έκανε το καλύτερο, ότι τα έδωσε όλα, ότι έζησε ένα ακόμη όνειρο. Κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πέρσι, δαφνοστεφανώθηκε και γέμισε με υπερηφάνεια μία ολόκληρη πόλη, μιά ολόκληρη περιοχή, μιά ολόκληρη χώρα. Αυτοί που έζησαν μέσα στο χάντμπολ, δικαιώθηκαν, αυτοί που δεν ήξεραν το χάντμπολ, το έμαθαν, αυτοί που είχαν σκύψει το κεφάλι το σήκωσαν. Χάρη σε ανθρώπους που πήγαν βήμα-βήμα σε ένα ταξίδι που δεν είχαν ξαναπάει. Χάρη σε ανθρώπους που ανακάλυψαν την δική τους Αμερική, που έφτασαν στην δική τους Ιθάκη.
Η κατάκτηση και του εγχώριου τίτλου πέρσι, καθιέρωσε τον Διομήδη Άργους ως την κορυφαία σύγχρονη δύναμη στο Ελληνικό χάντμπολ. Η πρόκρισή του απέναντι στην ΑΕΚ για το EHF Cup, τον ξαναέβαλε σε Ευρωπαϊκή τροχιά και αυτή απέναντι στην Μαδέϊρα, σε ένα μονοπάτι, που μέχρι πριν την περσινή σεζόν, αποκλείεται να το είχε ονειρευτεί κάποιος από αυτούς τους ταξιδιώτες, που θα βρεθούν στο Μανχάϊμ από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.
Όπως η Βούλα Πατουλίδου δεν είχε ονειρευτεί ποτέ την κατάκτηση του Ολυμπιακού τίτλου το 1992, όπως ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά, δεν πίστευαν πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, ότι θα έπαιρναν το χρυσό το 1987, όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν πρέπει να έχει πιστέψει ακόμη ότι σήκωσε την κούπα του EURO 2004, όπως η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε πέρσι το χρυσό της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό. Η ζωή και ο αθλητισμός είναι γεμάτοι από απίστευτες στιγμές. Η δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του είναι ανεξερεύνητη και μόνο σε ελάχιστες στιγμές μπορεί να εμφανιστεί. Ο Διομηδάκος του 1976, έχει γίνει πλέον ο Διομήδης Άργους, Κυπελλούχος Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδος του 2012. Τα πράγματα, εξελίσσονται, αλλάζουν, προχωρούν.
Ο Διομήδης Άργους καλείται να αντιμετωπίσει το Σάββατο την κορυφαία ομάδα του Γερμανικού πρωταθλήματος χάντμπολ, του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, στον δρόμο για την ακόμη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καταξίωσή του. Ένας ακόμη Δαβίδ απέναντι σε έναν ακόμη Γολιάθ. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για μπάτζετ. Σε καμμία από τις παραπάνω περιπτώσεις θριάμβου των Ελλήνων αθλητών (συμπεριλαμβανομένης και της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από τον Διομήδη απέναντι στην Βάκερ Τουν), η νίκη δεν πήγε σύμφωνα με το μπάτζετ. Η νίκη και η δόξα πήγε στον πιό τολμηρό, τον πιό ικανό, τον πιό τυχερό κάθε φορά.
Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε καν για την νίκη. Η νίκη εδώ δεν είναι αυτοσκοπός. Η νίκη έρχεται ή όχι από λεπτομέρειες τις περισσότερες φορές. Ακόμη κι άν έρθει, πρέπει να την διαχειριστείς με τέτοιο τρόπο που να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον και όχι τροχοπέδη. Στον κόσμο του χάντμπολ, το παιχνίδι αυτό θα αποτελέσει μιά άνετη νίκη για την Λόβεν και μία σχετικά εύκολη πρόκριση για το Γερμανικό μεγαθήριο. Έτσι πιστεύουν οι ... ουδέτεροι και οι Γερμανοί. Ίσως και έτσι γίνει, ίσως όχι. Αυτό που έχει σημασία να εξετάσουμε και θα το εξετάσουμε μετά το τέλος και των δύο παιχνιδιών, είναι αν οι παίκτες του Διομήδη, μπορέσουν να σταθούν με μεγαλοπρέπεια μπροστά στον καθρέφτη και να ξέρουν ότι έκαναν το καλύτερο δυνατό.
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα ξημερώματα της Παρασκευής για την αναχώρηση, στα μάτια των «λύκων» θα φαίνεται μία φλόγα που όμοιά της δεν θα έχει ξαναφανεί. Μία φλόγα ικανή να ... κάψει τα προγνωστικά. Μία φλόγα που θα προέρχεται από το όνειρο, από το άγχος, από την προσμονή για την αντιμετώπιση της νέας μεγάλης πρόκλησης.
Προπονηθείτε παίκτες του Διομήδη, αθλητές όλων των ομάδων, όλων των αθλημάτων, Έλληνες, κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε αυτή την μεγάλη στιγμή που μπορεί να μην έρθει, ή να μην ξαναέρθει ή και να την ζήσετε πολλές φορές ακόμη. Μην σκεφτείτε τι έχετε περάσει ή τι θέλετε να περάσετε στο μέλλον. Μην σκεφτείτε τα προγνωστικά ή τον αντίπαλο. Κάντε εκείνον να σκεφτεί εσάς, με την παρουσία σας, την προσπάθειά σας, την απόδοσή σας, το πάθος σας, την μεγαλοπρέπειά σας. Κρατήστε έναν μόνο στόχο στο μυαλό σας και ξεχάστε όλα τα άλλα. Σταθείτε ισάξιοι απέναντί του και κάντε το καλύτερο δυνατό. Ο καθρέφτης θα είναι πάντα εκεί. Εσείς θα πρέπει πάντα να στέκεστε μεγαλοπρεπείς μπροστά του, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με έναν λαό που τα κρίνει όλα εκ του αποτελέσματος, εσείς κρίνετε τον εαυτό σας κατά την διάρκεια, του ταξιδιού που είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό. Κυνηγήστε την νίκη που είναι εξίσου σημαντική με την συμμετοχή. Απολαύστε αυτό που φέρνει η ζωή μπροστά σας.
Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε. Ανοίξτε τα, κάντε, πετύχετε, ΖΗΣΤΕ!
Γιώργος Νιφλής"
