Αν και από καιρό η κύρια ασχολία μου είναι περί την καλλιέργεια της γης, επειδή έχω υπάρξει μάχιμος δημοσιογράφος και ο τίτλος δεν φεύγει (καθώς συμβαίνει και στις εκδιδόμενες, στους προέδρους και στους δημάρχους), όπως και το… «κουσούρι» του ρεπορτάζ, όταν βρω κάτι ενδιαφέρον, σπεύδω να το αξιοποιήσω καταλλήλως.
Έτσι, σήμερα, σε ένα πέρασμά μου από το Λυγουριό, έπεσε στα χέρια μου η εξής ενημέρωση Αγροφύλακος, που απευθυνόταν στο Δήμο Επιδαύρου και έχει καταχωρηθεί στις 8-6-2011, με αριθμό Πρωτοκόλλου 5638:
Σας ενημερώνω ότι στη θέση Μαζέικα εντοπίστηκε αδέσποτος γάιδαρος, ο οποίος και πιάστηκε και δέθηκε σε ελαιόδενδρο. Να γίνουν οι περαιτέρω διαδικασίες από εσάς.
Ο αιτών
Υπογραφή
Αγροφύλακας


Δεν έμαθα λεπτομέρειες για την εξέλιξη της υπόθεσης. Στην προσπάθεια,όμως, διερεύνησής της, κάποιος μου είπε πως «τον γάιδαρο τον είχε ένα… όρθιο γαϊδούρι στην Ερμιονίδα, επιδοτούμενο. Μόλις τελείωσε η επιδότηση, τον άφησε να λυσσάξει στην πείνα. Κι αυτός σκαπέτησε και βγήκε κατά το Λυγουριό!» Αυτά άκουσα, σας τα μεταφέρω αυτούσια αλλά η «πηγή» μου δεν ήξερε ή δεν ήθελε να μου πει ποιο ήταν το… όρθιο γαϊδούρι από την Ερμιονίδα.
Γ.Ν.Μ.
Δαλαμανάρα Άργους
(αγρότης – πρώην εκτροφέας γαϊδάρου)
http://www.paratiritis-news.com/?p=25946