Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Ασκληπιείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων και να συνεργαστεί μαζί τους σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, σε περιβάλλον όπου αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, αναδεικνύονται οι εμπειρίες τους και συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης είχε συνεργασία στο Δημαρχείο Επιδαύρου με το Δήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Γκάτζιο, τον Υπεύθυνο για θέματα Παιδείας και Δημοτικούς Συμβούλους, κατά την οποία προέκυψε ένας γόνιμος διάλογος αναφορικά με τα προβλήματα της περιοχής και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου, ενώ διερευνήθηκε και η δυνατότητα αξιοποίησης του σχολικού κτιρίου του Αγίου Δημητρίου για τη λειτουργία Αγροτικού Λυκείου και Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Τέλος, επισκέφθηκε το ¨Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας¨ στο Λυγουριό (φωτο), όπου και ξεναγήθηκε από τους ιδρυτές του, Βασίλειο Κωτσιομύτη και Αναστασία Σαρρή Κωτσιομύτη. Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια των ιδρυτών του, που στοχεύει στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας. Τα θέματα που προβάλλει και οι προβληματισμοί που απορρέουν, το καθιστούν έναν ενεργό φορέα επιμόρφωσης.