Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΙΔΑΚΙ


 Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σκαφιδακίου συγκεντρώθηκαν στο Σχολείο και ασχολήθηκαν με τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στα είκοσι μέλη του συλλόγου την Κυριακή το πρωί κρατώντας από ένα πινέλο, αψηφώντας τη χαμηλή θερμοκρασία και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις γεωργικές εργασίες οι οποίες είναι αυξημένες αυτή την περίοδο, αφού καθάρισαν περιμετρικά την αυλή στη συνέχεια άρχισαν να βάφουν τα κάγκελα της πρόσοψης του σχολείου. Αξιοσημείωτο είναι που στο έργο συμμετείχαν και μαθητές του σχολείου βοηθώντας τους γονείς τους.
 Συντονιστής και ψυχή της όλης προσπάθειας ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κούβαλης Ιωάννης, ο οποίος όπως μας δήλωσε στόχο έχει να γίνονται τακτικά τέτοιες συγκεντρώσεις προσφοράς εργασίας.

Η συμμετοχή των γονέων-μελών του συλλόγου στο όλο εγχείρημα δείχνει αφενός το έμπρακτο ενδιαφέρον για τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος των μαθητών αλλά το κυριότερο διδάσκει με την πιο αποτελεσματική μέθοδο στα παιδιά το πνεύμα της συλλογικότητας και της ανιδιοτελούς συμμετοχής στα κοινά.


Προσωπικά οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, και να τους διαβεβαιώσω πως τέτοιες ενέργειες είναι που προάγουν το πολιτισμικό επίπεδο ενός τόπου και δημιουργούν τις βάσεις για μια κοινωνία ενεργών πολιτών, που τόσο έχουμε ανάγκη.


Με εκτίμηση στο όλο εγχείρημα


Ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Σκαφιδακίου Τσεκρέκος Σπύρος